Magyar konyha legjava
2007.10.04. 23:08 Etuka
A magyar konyha a nemeztközi gasztronómia területén is méltán megállja a helyét.
Legjellemzőbbek a sokféleképpen elkészített pörköltjeink és egytálételeink.
Jellegzetes fűszerek, a világhírű pirospaprika a remek hentesáruk pl. debreceni páros, gyulai kolbász, kolozsvári füstölt szalonna, egyéb füstölt húsok, túrófélék és a sok-sok tejföl használata.
KÖRÖMPÖRKÖLT
Ajánlatos kuktában főzni, mivel a köröm sokára puhul meg. Főzés ideje akár 3-4 órát is eltarthat. A főzés vége fele könnyen leragadhat az edény aljára, így figyeljünk erre is.
1 Kg tisztára mosott körmöt az ízületeknél több darabba vágjuk. 1 fej apróra vágott hagymát 1 kanál zsíron világosbarnára pirítjuk és belerakjuk a körmöket. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és bőven vízzel felengedjük. Olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontokról leváljon, a leve bőséges legyen.
Burgonyával, savanyú káposztával tálaljuk.
BETYÁRPAPRIKÁS
50 dkg sertéscombot kockára vágunk. 5 dkg szalonnával megpirítunk 3 fej reszelt hagymát, rátesszük a húst, majd rövid ideig pároljuk. Meghintjük 1 ek. liszttel, hozzáteszünk 2-3 gerezd tört fokhagymát, 1 ek. pirospaprikát (eredetileg csípőset),
2-3 ek. paradicsomlevet vagy pürét, 3 db babérlevelet és 4 db zöldpaprika szeleteit. Fedő alatt pároljuk, időnként kevergetjük.
Amikor minden megfőtt benne, 1 db felkockázott savanyú uborkát és 10 dkg kolbászkarikát teszünk bele. Alaposan felforraljuk.
Tálalás előtt 1 dl tejföllel meglocsoljuk.
1 komment
Címkék: magyar konyha legjava
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
takacsveca93 2018.06.26. 22:39:29
www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-28-06-2018-0/