Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://disznotor.blog.hu/2007/10/04/magyar_konyha_legjava/full_commentlist/1#c35434191
Válasz erre: Magyar konyha legjava
2018-06-26T22:39:29+02:00
2018-06-26T22:39:29+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom.<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-28-06-2018-0/">www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-28-06-2018-0/</a>
https://disznotor.blog.hu/2007/10/21/http_www_disznotor_blog_hu_2/full_commentlist/1#c18920172
Válasz erre: Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
2013-01-28T19:21:29+01:00
2013-01-28T19:21:29+01:00
zsolo73
http://blog.hu/user/535966
Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egyszerűen nem jó! A hús eltartására vonatkozó bejegyzés sem igaz! Az idősebb állatok 200-300 kg húsa ugyanúgy fagyasztható, és sokkal ízletesebb! Nem a kukorica az egyetlen szempont, hanem pl a fehérje is!
https://disznotor.blog.hu/2007/10/21/http_www_disznotor_blog_hu_2/full_commentlist/1#c18920065
Válasz erre: Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
2013-01-28T19:08:33+01:00
2013-01-28T19:08:33+01:00
zsolo73
http://blog.hu/user/535966
Nagyon nagy butaság, ha valaki nem vesz 100-120 kg felüli állatot! Manapság egy nagy fehér, lapály, vagy duroc, pietrain, hungahib, kahib fajta jó lehet. Ezek keveréke még inkább. 200-300 kg felett is remek a hús kihozatal, érett hús és zsír! 100-120 kg-os állat húsa , és zsírja nem érett! Én 400 kg feletti duroc x pietrain láttam, ettem. Nem volt rajta 150 kg mangalicának megfelelő zsír, de a húsa... A karaj mint egy anakonda, sajátunk volt!
https://disznotor.blog.hu/2007/10/21/http_www_disznotor_blog_hu/full_commentlist/1#c5075199
Válasz erre: Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
2009-03-04T10:11:56+01:00
2009-03-04T10:11:56+01:00
atlbilbaoo
http://blog.hu/user/15440
Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is!
https://disznotor.blog.hu/2007/10/21/http_www_disznotor_blog_hu_2/full_commentlist/1#c4394083
Válasz erre: Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
2009-01-03T16:41:14+01:00
2009-01-03T16:41:14+01:00
bíborbt
http://blog.hu/user/209459
... ha valaki tud "Berkshyre" tisztavérű állományt, ill. sertést, kérem értesítsen. Köszönöm!
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/vegyes_hurka/full_commentlist/1#c4227274
Válasz erre: Vegyes hurkák
2008-12-11T20:56:47+01:00
2008-12-11T20:56:47+01:00
Zsoldos Imre
A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a <br />
borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél<br />
a só adagolásánál az 1kg hús/2dkg só az ami<br />
fogyasztható,ennél nagyobb sóadag baromság.<br />
<br />
<br />
.
https://disznotor.blog.hu/2007/10/03/kaposztas_husetelek_receptek/full_commentlist/1#c3164368
Válasz erre: Káposztás húsételek
2008-08-25T09:24:53+02:00
2008-08-25T09:24:53+02:00
balog györgy lászlo
káposztás hurka
https://disznotor.blog.hu/2007/10/27/http_www_disznotor_blog_hu_8/full_commentlist/1#c1828101
Válasz erre: Magyaros tüdős hurka
2008-03-29T17:04:45+01:00
2008-03-29T17:04:45+01:00
tiboru
http://blog.hu/user/9699
Mikor lesz új poszt?! Hiányzik!
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/kolbaszok/full_commentlist/1#c1211670
Válasz erre: Kolbászok
2008-01-03T16:13:02+01:00
2008-01-03T16:13:02+01:00
Anita
Nagyon jók a receptek, lesz amit ki is fogunk próbálni..Mi sertés tartással foglalkozunk és elég sok házi vágást csinálunk.Szeretném kérni, ha valaki tudja hogyan kell elkészíteni a házi császárszalonnát az kérem jelezzen...címem:momosneanita@mail.datanet.hu
https://disznotor.blog.hu/2007/10/23/http_www_disznotor_blog_hu_5/full_commentlist/1#c1189615
Válasz erre: Rakott savanyúkáposzta
2007-12-28T12:28:57+01:00
2007-12-28T12:28:57+01:00
Szénási Pál
Köszönöm Etelka!<br />
Hasonlót kelkáposztából szoktunk készíteni.Nagyon kedveljük. Ezzel a megoldással nagyon finom.
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/kolbaszok/full_commentlist/1#c901189
Válasz erre: Kolbászok
2007-10-19T23:44:55+02:00
2007-10-19T23:44:55+02:00
Éva a testszobrász
http://blog.hu/user/64962
Dejó!<br />
Amikor álmodozom, akkor azt álmodom, hogy igazi jó háziasszony leszek, aki otthon nyújtja a tésztát és készíti a dzsemeket. Ezek a finom kolbászok is jól illenek ebbe a képbe.<br />
Bár lenne elég időm ezekre a dolgokra!<br />
<br />
Viszont amennyi vegyszer és tartósítószer van a boltban kapható kajákban, kénytelenek leszünk az egészségünk miatt visszaszokni a saját készítésű ételekre.<br />
Jó császárszalonnát nagyon rég ettem, a mostaniakban (boltiakban) nagyon érződik a nitrát íz, pfuj.<br />
A virslik is nitrátízű mű vackok sajnos.<br />
<br />
Még nem volt időm minden bejegyzést végigolvasni, de ha találok egy jó császárszalis receptet, biztosan megszervezem az előállítását, márcsak a buli kedvéért is. (Mondjuk nekem az ilyen kajákat épp mellőznöm kéne most :) )
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/diszno_sajtok/full_commentlist/1#c850200
Válasz erre: Disznó sajtok
2007-10-04T09:19:44+02:00
2007-10-04T09:19:44+02:00
mami50
http://blog.hu/user/64975
Disznósajtos receptem is van. <br />
<br />
Fél fejet, vesét, májat, szívet és egy kg húst is megfőzünk. A fejet addig főzzük, míg a csontról leválik. Egy marék sót is teszünk bele a vízbe.Mikor megfőttek leszűrjük és hagyjuk kihűlni és vékony csíkokra vágjuk az egészet, összekeverjük. Teszünk bele sót, borsot, piros paprikát, és a megtisztított gyomorba vagy vastag bélbe töltjük.Megabáljuk, megszúrkáljuk ez kb.fél óra. Két deszka közé szorítva kinyomjuk a levegőt. A felső deszkára nehéz súlyokat rakunk, hogy jól kipréselődjön, és a levegő meg a fölösleges zsír távozni tudjon.<br />
<br />
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/vegyes_hurka/full_commentlist/1#c850128
Válasz erre: Vegyes hurkák
2007-10-04T09:00:09+02:00
2007-10-04T09:00:09+02:00
mami50
http://blog.hu/user/64975
Közeben eszembe jutott, hogy van egy jó reggelire való vérrel készült receptem.<br />
<br />
Sült vér készítése<br />
<br />
A vért megabáljuk, egy fazék vízben megfőzzük. Mikor megfőtt leszűrjük, és vékony csíkokra vagy laskára vágjuk. 2 fej felaprított vöröshagymát zsíron megdínsztelünk bele forgatjuk a vért, és ízlés szerint sót, borsot, majorannát teszünk bele. Pár percig állni hagyjuk, melegen fogyasztjuk.
https://disznotor.blog.hu/2007/10/01/vegyes_hurka/full_commentlist/1#c850108
Válasz erre: Vegyes hurkák
2007-10-04T08:52:54+02:00
2007-10-04T08:52:54+02:00
mami50
http://blog.hu/user/64975
Sziasztok!<br />
Örülök, hogy találtam itt egy ilyen oldalt is. Mindenfele fogyókúra, és olyan ételek vannak, amitől éhen lehet halni, és az sem biztos, hogy sokat belőlük elkészítenék. Lehet, hogy régimódi vagyok, de nálunk az egész család meg a gyerekek is a jó magyaros ételeket szeretik. Rendszeresen vágunk disznót is. <br />
Mi a véres hurkát másképp készítjük. Remélem ez is tetszeni fog nektek.<br />
<br />
Véres hurka<br />
<br />
Kb.2kg vért megfőzzük, leszűrjük és ledaráljuk. 1kg rizst is megfőzünk pergősre amit úgy készítünk, hogy 2 rész vízet öntünk 1 rész rizshez. A főzővízbe sót teszünk. 1/2 kg zsíron megdinsztelünk egy fej vöröshagymát. Ha megfőttek ezeket az anyagokat összekeverjük, és befűszerezzük kb.1 csomag köménymaggal, ízlés szerint sóval, borssal. Az a jó, ha a köménymag ízét jól lehet benne érezni.<br />
Jól összekeverjük. Bele töltjük a belekbe.<br />
Igen finom.<br />