Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Kocsonyák

2007.10.01. 09:01 Etuka




A kocsonya minőségének a titka a főzés mikéntjében rejlik és abban, hogy milyen összetevőkből készítjük.


Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!








KÖZÖNSÉGES KOCSONYA


A disznó lábait, az orrát, fülét farkát és 0,5 kilógrammnyi bőrt forró vízben megáztatunk majd alaposan lekaparjuk. Fazékba rakjuk és annyi vizet töltünk rá, hogy az 2-3 ujjnyival ellepje a húst.

A vízbe sót teszünk és lassú tűzön forraljuk.  A habot időnként leszedjük.

Amikor a hús félig puha, 2 szál megtisztított sárgarápát, 2 szál petrezselymet, 1 fej vöröshagymát, 5-6 cikk fokhagymát és 15-20 szem feketeborsot teszünk bele és tovább főzzük, míg a hús a csontokról lecsúszik.
Ekkor a húsokat kiszedjük, kicsontozzuk, tányérokba rendezzük.

A kocsonyalét újra tűzre tesszük,  belerakunk 2 egész elkavart tojást, beletesszük a  tojások megmosott, összetört héját is. Csendesen főzzük, míg a tojások összecsomósodnak. Ekkor levesszük a tűzről. Amikor a lé leülepedett, tiszta ruhán át a tányérokba rendezett húsra öntjük.

Hideg helyre tesszük.









ALFÖLDI KOCSONYA


A perzselt fejről vegyük le a zsíros részeket, a bőrt kaparjuk tisztára és súroljuk meg. Két kettéhasított körmöt, 0,5 kilónyi tiszta bőrkét és lehetőleg egy csülköt is felhasználunk. A húst kétszer annyi vízbe tesszük fel főzni, mint a súlya.

Bele teszünk egy fej vöröshagymát, 5-6 cikk fokhagymát, 1 deka szemes borsot. A vizet sózzuk és az egészet felforraljuk. Két-három percnyi lobogás után  tartalékra tesszük és forráspont alatt tartjuk. Közben a  lé tetejéről a habot rendszeresen leszedjük.
Amikor a hús a csontokról leválik, kivesszük, kicsontozzuk, és tányérokba osztjuk.
A tányérok aljára tegyünk apróra vágott fokhagymát.

A levet édespaprikával megszórjuk, forrás alattig melegítsük, majd kavarjuk meg és öntsük a tányérokba helyezett húsokra.

Hideg helyre tesszük.







Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kocsonyák

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr32182094

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click over here 2018.01.17. 12:10:44

WiFi routert kaptál ajándékba? - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.