Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Pecsenyék

2007.10.01. 08:58 Etuka




Sült pecsenyékhez, oldalasokhoz rendkívül jó
l illenek a savanyúságok, illetve a befőttek is.

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!









SÜLT PECSENYE

Zsíros és színhúst egyaránt válogatunk a sütéshez, kb. 2 kg-ot.
5-6 cm-es darabokra, kockákra vágjuk. Tepsibe tesszük, aljára kb.1 dl viz, és 1/4 kg zsír kerül, majd.  Sütőben közepes lángon sütjük.

Mikor már félig megsült sózzuk,  és gazdagon  megszórjuk fokhagymagerezdekkel  (legalább  egy  egész fej) és készre  sütjük.








SÜLT OLDALAS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL

Sertés oldalast megfelelő nagyságúakra daraboljuk, megmossuk. Ízesítjük sóval és köménymaggal, egész fej fokhagymával, egész fej cikkekre darabolt vöröshagymával.
Zsirt teszünk a tepsi  aljára és pici vizet is öntünk hozzá.  Beleteszzük a fűszerezett oldalast a zöldségekkel és a sütőbe helyezzük.

Mikor a zsír már megolvadt meglocsoljuk az oldalas darabokat. Ezt a műveletet a sütés folyamán többször ismételgetjük.

A párolt káposztához a lila káposztát felszeleteljük, megmossuk.

Zsírban megfonnyasztunk egy fej vöröshagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük. Megsózzuk, kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, ecettel megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. Friss káposzta esetén nem kell rá viz, megpuhul a saját levében.
A párolás vége felé ízlés szerint pici cukorral megszórjuk, és kb. még öt percig főzzük.






 

 FOKHAGYMÁS TEJBEN ÁZTATOTT SERTÉSHÚS

1 kg szeletekre vágott, kiklopfolt sertéshúst 2 fej zúzott fokhagymával ízesített tejben 3-4 órát állni hagyjuk.

Ezután elővesszük, lecsöpögtetjük, sózzuk, majd pirospaprikával bőven megszórt, összekevert lisztbe megforgatjuk, zsírban kisütjük.


 



Szólj hozzá!

Címkék: pecsenyék

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr2182090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.