Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Levesek

2007.10.03. 03:03 Etuka





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!










ORJA LEVES

Orja - a karaj kifejtett csontja.

1 kg orját megmosunk, nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítunk 3 szál sárgarépát, 2 petrezselyem gyökeret, 1 zellergumót, 1 karalábét, 1 vöröshagymát, paradicsomot és zöldpaprikát, 1 cikk kelkáposztát,  megmossuk és darboljuk.

2 liter hideg vízzel feltesszük főzni. A megtisztított hagymába szúrjunk szegfűszeg (3 szem) szemeket,  úgy tegyük a lébe. Bele teszünk még 10 szem borsot, csipetnyi szerecsendiót, köménymagot, körömnyi babérlevelet, sót.

Lefedve, lassú tűzön főzzük (a víz éppen csak picit mozog, tehát nem lobog, forr). Ha a belevalók mind megpuhultak leszűrjük a levest.

A levesbe sok tojásból gyúrt tésztát vagy más levesbetétet főzünk.

A húst a zöldségekkel külön tálra rakjuk, kis lével meglocsolva melegen tarthatjuk.









KORHELY LEVES

Rántás készítéssel kezdünk, vagyis 1 evőkanál zsíron 1 evőkanál lisztet világos barnára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk.
Beleteszünk 1/2 kg kifacsart apróra vágott savanyú (hordós) káposztát, és 1 liter vízzel felengedjük.

Külön vízben megfőzünk egy füstölt csülköt. Ha megfőtt a húst kockára vágjuk, és levével együtt a káposztához öntjük, és jó puhára főzzük.

Tálalás előtt tejfölt rakunk bele.





Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr67184259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.