Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Magyar konyha legjava

2007.10.04. 23:08 Etuka




A magyar konyha a nemeztközi gasztronómia területén is méltán megállja a helyét.
Legjellemzőbbek a sokféleképpen elkészített pörköltjeink és egytálételeink.
Jellegzetes fűszerek, a világhírű pirospaprika a remek hentesáruk pl. debreceni páros, gyulai kolbász, kolozsvári füstölt szalonna, egyéb füstölt húsok,  túrófélék és a sok-sok tejföl használata.






KÖRÖMPÖRKÖLT

Ajánlatos kuktában főzni, mivel a köröm sokára puhul meg. Főzés ideje akár 3-4 órát is eltarthat. A főzés vége fele könnyen leragadhat az edény aljára, így figyeljünk erre is.

1 Kg tisztára mosott körmöt az ízületeknél több darabba vágjuk. 1 fej apróra vágott hagymát 1 kanál zsíron világosbarnára pirítjuk és belerakjuk a körmöket. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és bőven vízzel felengedjük. Olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontokról leváljon, a leve bőséges legyen.
Burgonyával, savanyú káposztával tálaljuk.





BETYÁRPAPRIKÁS

50 dkg sertéscombot kockára vágunk. 5 dkg szalonnával megpirítunk 3 fej reszelt hagymát, rátesszük a húst, majd rövid ideig pároljuk. Meghintjük 1 ek. liszttel, hozzáteszünk 2-3 gerezd tört  fokhagymát, 1 ek. pirospaprikát (eredetileg csípőset),
2-3 ek. paradicsomlevet vagy pürét, 3 db babérlevelet és 4 db zöldpaprika szeleteit. Fedő alatt pároljuk, időnként kevergetjük.

Amikor minden megfőtt benne, 1 db felkockázott savanyú uborkát és 10 dkg kolbászkarikát teszünk bele. Alaposan felforraljuk.

Tálalás előtt 1 dl tejföllel meglocsoljuk.





1 komment

Címkék: magyar konyha legjava

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr7186470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.06.26. 22:39:29

A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom.
www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-28-06-2018-0/