Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál

2007.10.21. 01:31 Etuka



Pácoldat készítésénél is, ugyanúgy mint a sózóedényeknél,  itt is a faedények a legalkalmasabbak.

Zománcozott edények csak akkor jók, ha teljesen épek.

Az oldatnak nem szabad zavarosnak lennie.
A sóknak tökéletesen fel kell olvadniuk.
A vizet felforraljuk, majd miután lehűlt töltjük a húsra.

Pácolásnál vigyázzunk arra, hogy a páclé teljesen beborítsa a húst.
Ezt a legegyszerűbben úgy érhetjük el, hogy a hús tetejére megfelelő nagyságú tiszta deszkalapot helyezünk, és ennek a tetejére  súlyt teszünk (pl. tisztára mosott köveket).


A pácoldatok sűrűségének mérését fokolóval végzik.
A háztartások zöménél nincs is erre szükség, hozzávetőlegesen is tudjuk mérni.
Hozzávetőleges méréshez a fokolót friss, nyers tojással is helyettesíthetjük, amely a különböző sűrűségű oldatokban különböző szintig merül el.






Nagyon erős páclé
(Nyári időben, hosszú tartósításra)

10 liter víz,
2,5 kg konyhasó
2,5 dkg salétromsó
1,5 dkg cukor
A tojás kb. az egynegyedéig merül le.





Erős páclé
(Általános, enyhe időben)

10 liter víz
2,2 kg konyhasó
2,0 dkg salétromsó
1,5 dkg cukor
A tojásnak kb. a fele látszik.






Közepes páclé
(Általános, hűvös  és hideg időben)

10 liter víz
1,9 kg konyhasó
2,0 dkg salétromsó
1,5 dkg cukor
A tojás kb. a háromnegyedéig merül le.




Gyenge páclé

10 liter víz
1,6 kg konyhasó
1,5 dkg salétromsó
1,5 dkg cukor
A tojásnak csak a teteje van kint.



1 komment

Címkék: pácoldatok sertésfeldolgozásnál

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr67202616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atlbilbaoo 2009.03.04. 10:11:56

Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is!