Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Pörkölt bográcsban

2007.10.22. 10:14 Etuka


A bográcsban a húst soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával mozgatjuk a benne lévő húsdarabokat.


A húst megtisztítjuk, a csontokat és a húst is feldaraboljuk.

A bográcsban disznózsíron megdinszteljük a hagymát. Ne sajnáljuk, legyen benne bőven.
Ezután kezdjük rétegezni a húst, a bogrács aljára tesszük a csontosabbakat, teszünk rá sót,  őrölt borsot, őrölt köménymagot, kevés  szemes borsot, majd újból a hús következik. Teszünk bele babérlevelet, paprikát, pardicsomot, majorannát, fokhagymát.

Főzzük  kb. egy órát, ha szükséges, menet közben az elpárolgott vizet pótoljuk.  Amikor már puhára  főtt, beletesszük a pirospaprikát is. Ezután még pár percig főzzük,  és levesszük a tűzről.  Tálaljuk főtt krumplival, kenyérrel, savanyúsággal.



 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar konyha legjava

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr62203495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.