Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Rakott savanyúkáposzta

2007.10.23. 08:03 Etuka

Egy púpos evőkanálnyi zsíron felteszünk személyenként 1-1 marék savanyúkáposztát kb. fél óráig fedő alatt párolni. Időközönként kavargatjuk.

Közben a sertéshúst, mely tartalmazzon kövér és színhúst egyaránt, felvágjuk közepes nagyságúakra. Külön edényben, forró zsíron kb.10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha a bors ízét jól érezzük.

Egy  újabb edényben  zsíron, egy rész rizst két rész vízzel, sóval ízesítve pároljunk meg.

Ha megpuhult, mindhárom anyagot felváltva egy kizsírozott tepsibe, vagy lábasba sorba rakjuk. A káposztával kezdjük, majd erre jön a hús, a húsra a rizs, majd újra káposzta,.....Ha már minden anyagot beleraktunk, dobálhatunk a tetejére füstölt kolbászkarikákat, és öntsük le az egészet fél liter tejföllel, fél liter édes tejjel, és az egészet olvasztott zsírral locsoljuk meg.

Ezután tegyük a lábast a sütőbe, fél óráig hagyjuk pirulni.

1 komment

Címkék: káposztás receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr80204520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szénási Pál 2007.12.28. 12:28:57

Köszönöm Etelka!
Hasonlót kelkáposztából szoktunk készíteni.Nagyon kedveljük. Ezzel a megoldással nagyon finom.
süti beállítások módosítása