Füstölt húsok főzése
2007.10.07. 17:11 Etuka
A sonkát miután kiáztattuk, lesúroltuk - kicsontozzuk, majd vastagabb zsineggel, lazán körbekötjük.
Vizet forralunk, belerakjuk a sonkát, majd attól kezdve, hogy a víz újra lobogni kezd, 6 percig hagyjuk forrni. Ezután az edényt félrehúzva, a húst 80-90 fok hőmérsékleten a nagyságától függően 3-4 órán át abáljuk (kb. 1 órát számíthatunk kg-ként).
Főzés köben vékony pálcikával ellenőrizhetjük a puhasáságát. Arra vigyázzunk, hogy a húst
ne főzzük el, és a víz sem lobogjon, mert akkor a hús szálkás lesz.
Amikor már puhára főtt a hús, kivesszük a főzőléből, 1 órára hideg vízbe tesszük. Ebben az esetben nem hűtjük le a saját levében.
Ezután bőrrel lefelé, olyan helyre rakjuk (lehetőleg deszkalapra), ahol a víz lecsuroghat róla.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.