A bográcsban a húst soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával mozgatjuk a benne lévő húsdarabokat.
A húst megtisztítjuk, a csontokat és a húst is feldaraboljuk.
A bográcsban disznózsíron megdinszteljük a hagymát. Ne sajnáljuk, legyen benne bőven.
Ezután kezdjük rétegezni a húst, a bogrács aljára tesszük a csontosabbakat, teszünk rá sót, őrölt borsot, őrölt köménymagot, kevés szemes borsot, majd újból a hús következik. Teszünk bele babérlevelet, paprikát, pardicsomot, majorannát, fokhagymát.
Főzzük kb. egy órát, ha szükséges, menet közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Amikor már puhára főtt, beletesszük a pirospaprikát is. Ezután még pár percig főzzük, és levesszük a tűzről. Tálaljuk főtt krumplival, kenyérrel, savanyúsággal.