Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Friss hús tartósítása

2007.10.01. 09:01 Etuka




Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!










DARÁLT HÚS TARTÓSÍTÁSA


Apróra vágott hagymát üvegesre párolunk (zsírban), majd a darált hússal, kevés hideg víz hozzáadásával ízlés szerint sózva és fűszerezve tovább pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, fórró üvekegekbe tesszük, lekötjük és az gőzöljük.

Gőzölés: a lekötött üvegeket két  egymást követő napon egy-egy órán át 98 fok főzési hőmérsékleten gőzöljük.









SÜLT DISZNÓHÚS TARTÓSÍTÁSA

A fogyasztásra akalmasan  megsütött húst széles szájú üvegekbe tesszük és langyos zsírt öntünk rá úgy, hogy az a húst 2-3 cm-re ellepje.
Hűvös, száraz helyen 1 évig is eláll!









SÜLTEK TARTÓSÍTÁSA

Bécsiszeletet, egyben sült húst (akár sertés, borju, bárány vagy szárnyas) naturszeletet, fasírtot, a szokásos módon teljesen elkészítjük.
Üvegbe helyezzük, rátöltjük a levét, illetve a zsíradékát. Az üveget lekötjük, majd két egymást követő napon 1-1 órát gözöljük.






Szólj hozzá!

Címkék: tartósítás

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr99182096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása