Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Sonkák

2007.10.01. 08:57 Etuka





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!









BORBAN FŐTT SONKA


A füstölt sonkát alaposan megmossuk, megsúroljuk. Ezután néhány órára langyos vízbe tesszük, miközben a hús felpuhul, fellazul.

A főzéshez 1 rész vizet és 1 rész bort használunk, amit néhány babérlevéllel borssal és szegfűborssal ízesítünk.

Általában 2-3 órai főzés szükséges. A húst a levében hagyjuk kihűlni.








KÁPOSZTALÉBEN FŐTT SONKA

A megmosott, majd 1-2 órát langyos vízben kiáztatott füstölt sonkát fele víz, fele káposztalé összetételű, borssal és babérlevéllel ízesített lében főzzük meg.
A húst a lében hagyjuk kihűlni.









BUNDÁBAN SÜLT SONKA


Fél kilónyi lisztből 1-2 tojással kemény tésztát gyúrunk, amelybe 1 kanálnyi zsíradékot is teszünk.
A tésztát 1/2 órai pihentetés után kinyújtjuk. A megmosott, csontnélküli sonkát 1 cm vastagon a tésztalapba csavarjuk, majd a tésztát megkenve, kikent edényben forró sütőben  kisütjük.
A sonkát a tésztában szeleteljük, vagy tetszés szerint kivhetjük belőle.








SONKA RÁNTVA

A házi nyers sonkát vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, 1-2 óráig tejben áztatjuk.
A tejből kivéve szárazra töröljük. A Szokásos módon bepanírozzuk és forró olajban aranysárgára sütjük
.
Babfőzelékkel is kiváló.






Szólj hozzá!

Címkék: sonkák

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr60182088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása