Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Káposztás húsételek

2007.10.03. 02:35 Etuka





Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!









TOROS KÁPOSZTA

Legfinomabb ha vegyes húsokból készítjük (zsíroshús, színhús és köröm).

Zsíron megfonnyasztunk 2 fej vöröshagymát, és beletesszük a húsokat. Megszórjuk édes paprikával, felöntjük kb. kétszer annyi vízzel.

Amikor  már félig megfőtt, hozzáadjuk a vágott savanyú káposztát. Ha szükséges, most sózzuk. Együtt készre főzzük.
Ne legyen leveses az állaga!








LUCSKOS KÁPOSZTA

1 Kg soványabb sertésoldalast darabokra vágjuk és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Amikor már félig puha, a laskára vágott 1 kg fehérkáposztát,1 csokor kaprot és 1 marék csombort is beletesszük. Lefedve, lassú tűzön megpároljuk.

Ezután rántást készítünk úgy, hogy 1 evőkanál zsíron 2 evőkanál lisztet világos barnára pirítunk. Besűrítjük vele a káposztát és összeforraljuk.

Tálaláskor a csombort meg a kaprot kidobjuk belőle.
Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.








KORHELY LEVES

Rántás készítéssel kezdünk, vagyis 1 evőkanál zsíron 1 evőkanál lisztet világos barnára pirítunk, pirospaprikával megszórjuk.
Beleteszünk 1/2 kg kifacsart apróra vágott savanyú (hordós) káposztát, és 1 liter vízzel felengedjük.

Külön vízben megfőzünk egy füstölt csülköt. Ha megfőtt a húst kockára vágjuk, és levével együtt a káposztához öntjük, és jó puhára főzzük.

Tálalás előtt tejfölt rakunk bele.





1 komment

Címkék: káposztás receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://disznotor.blog.hu/api/trackback/id/tr20184256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balog györgy lászlo 2008.08.25. 09:24:53

káposztás hurka
süti beállítások módosítása