Magyaros tüdős hurka
2007.10.27. 10:01 Etuka
Abálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:
Torkapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj ( nec ), darabka vékony szalonna.
Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.
Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfüszeget.
Ezután abból a vízből, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerő kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.
Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy főzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.
Ha megtöltöttük, forró, de lassú tűzre tesszük főzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihült, deszkára sorba rakjuk.
1 komment
Címkék: vegyes hurka
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.