Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog

Disznótoros receptek! Magyar konyha, magyar íz! Kolbász, hurka, sajt, karaj, sonka és sok paprika, hagyma, pecsenye, pörkölt, egytálétel! Segítség azoknak , akiknek körülményei nem engedik meg a disznóvágást! Olcsó és gazdaságos otthon egy így elkészített étel! Segítség a Budapesten és a városokban élőknek és azoknak is, akik disznóvágásra készülnek.. Magyar íz, sok paprika, magyar recept, ne számolja senki a kalóriát! Igazi füszeres, ínycsiklandozó , zsíros, szaftos finomságokkal viszont tele tömjük a gyomrot! Készen állsz?.Ha neked nem kell a diéta, de kell egy jó kaja, itt a helyed! Útra fel!

Címkék

Konyhai-, és egyéb gépek, eszk.

Friss topikok

  • takacsveca93: A rakottkrumpli is simán beleférne a magyar konyha legjavába :) Egyszerű elkészíteni és finom. www... (2018.06.26. 22:39) Magyar konyha legjava
  • zsolo73: Szalonnát, kolbászt, sonkát sem lehet 120 kg-os fogpiszkálóból rendeset készíteni. Éretlen, egysze... (2013.01.28. 19:21) Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
  • atlbilbaoo: Ez a tojásos mérés szenzációs! Ki fogom próbálni én is! (2009.03.04. 10:11) Pácoldatok - sertésfeldolgozásnál
  • Zsoldos Imre: A véreshurka készítésénél a bazsalikom és a borsikafű csodákra képes,a kolbász készítésénél ... (2008.12.11. 20:56) Vegyes hurkák
  • balog györgy lászlo: káposztás hurka (2008.08.25. 09:24) Káposztás húsételek

Háztartási gépek

jól élünk

Füstölt húsok főzése

2007.10.07. 17:11 Etuka

A sonkát  miután kiáztattuk, lesúroltuk - kicsontozzuk, majd vastagabb zsineggel, lazán körbekötjük.Vizet forralunk, belerakjuk a sonkát, majd attól kezdve, hogy a víz újra lobogni kezd, 6 percig hagyjuk forrni. Ezután az edényt félrehúzva, a húst 80-90 fok hőmérsékleten a…

Szólj hozzá!

Csülök

2007.10.07. 17:04 Etuka

CSÜLÖK SPÉKELVESzép nagy felső csülköt a főzés előtti napon megspékelünk füstölt szalonnával, fűszerezzük fokhagymával, kevés majorannával, sóval, borssal.Másnap fóliába csomagolva 1 órát pároljuk. Utána a fóliát eltávolítjuk és ropogós pirosra…

Szólj hozzá!

Címkék: csülök

Húskrém

2007.10.05. 17:34 Etuka

Húskrém2 fej vöröshagymát zsíron megdinsztelünk. Ledarálunk 1 kg sertéscombot és 15 dkg füstölt szalonnát, ráötjük a hagymára, és együtt puhítjuk tovább. Fűszerezzük mustárral, sóval, borssal. Ha kész, 15 dkg vajat is keverünk hozzá. Őzgerinc formába tesszük, egy napig…

Szólj hozzá!

Címkék: húskrém

Magyar konyha legjava

2007.10.04. 23:08 Etuka

A magyar konyha a nemeztközi gasztronómia területén is méltán megállja a helyét. Legjellemzőbbek a sokféleképpen elkészített pörköltjeink és egytálételeink. Jellegzetes fűszerek, a világhírű pirospaprika a remek hentesáruk pl. debreceni páros, gyulai kolbász, kolozsvári…

1 komment

Címkék: magyar konyha legjava

Egy kis nosztalgia -20.sz. eleji receptek

2007.10.04. 16:35 Etuka

Lazítsunk egy kicsit!Ma már kicsit mosolyogni való írásmód, beszéd stílus.Érdekességek régi szakácskönyvekből, elsősorban disznótoros receptekre koncentrálva, de leginkább vegyesen.KIVERT PECSENYEDisznócombot megőrölünk, kevés sót, kevés borsot téve bele, kis…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: nosztalgia mult század eleji receptek

Tepertővel készült ételek

2007.10.03. 05:11 Etuka

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! GYORS TEPERTŐS POGÁCSA1 csomag fagyasztott leveles tészta, 20 dkg…

Szólj hozzá!

Címkék: tepertős receptek

Levesek

2007.10.03. 03:03 Etuka

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! ORJA LEVESOrja - a karaj kifejtett csontja.1 kg orját megmosunk, nagyobb darabokra…

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

Káposztás húsételek

2007.10.03. 02:35 Etuka

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! TOROS KÁPOSZTALegfinomabb ha vegyes húsokból készítjük (zsíroshús, színhús…

1 komment

Címkék: káposztás receptek

Friss hús tartósítása

2007.10.01. 09:01 Etuka

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!DARÁLT HÚS TARTÓSÍTÁSAApróra vágott hagymát üvegesre párolunk (zsírban),…

Szólj hozzá!

Címkék: tartósítás

Kocsonyák

2007.10.01. 09:01 Etuka

A kocsonya minőségének a titka a főzés mikéntjében rejlik és abban, hogy milyen összetevőkből készítjük.Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kocsonyák

süti beállítások módosítása